Kveite-med-en-smak-av-blåskjell-1-1

Kveite med en smak av blåskjell

40-60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Kveite trukket i melk med hvitløk og koriander gir fisken en nydelig smak og konsistens. Servert med en skummende blåskjellsaus og grønnsaker er denne oppskriften komplett.
PORSJONER4

Ingredieser

Blåskjellemulsjon

Grønnsaker

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Varm melken opp til 70 grader. Ha i hvitløk og koriander. La det trekke.
  • Del fisken i serveringsporsjoner, legg den i melken. Den er klar når kjernetemperaturen er 45 grader, ca. 4-5 minutter.

Blåskjellemulsjon

  • Kok opp skalldyrkraft, bland inn resten av ingrediensene med en stavmikser. Serveres skummende.

Grønnsaker

  • Kutt opp gulrot og bønner i strimler. Kok opp vann med litt salt i. Forvell grønnsakene i ca. ett minutt i kokende vann. Varm opp olje. Ha i chili og hvitløk, sauter lett. Ha i de forvellede grønnsakene. Damp av væsken. Vend inn gressløk. Anrett kveita på grønnsaker med blåskjellemulsjon over.
  • Server med brunet smør og godt brød.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest