Kveite-med-frisk-salat-og-pepperrotkrem-1-1

Kveite med frisk salat og pepperrotkrem

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Imponer gjestene dine og skap et festmåltid. Med ovnsbakt kveite, pepperrotkrem og en frisk sprø salat på menyen gir du gjestene dine en ny smaksopplevelse. 
PORSJONER6

Ingredieser

Salat

pepperrotkrem

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Del kveitefileten i jevnstore stykker. Legg dem i ildfast fat med skinnsiden ned. Riv skall og press saft av appelsin og ha dette over kveitestykkene sammen med salt. La fisken stå i ca. 30 minutter.
  • Fordel smør over fisken, dekk med aluminiumsfolie og bak midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  • Kjernetemperaturen, hvis du bruker steketermometer, skal være 45 grader.

Salat

  • Del agurk i to langsetter, skrap ut frøene og skjær den i staver, deretter i små terninger. Skrell appelsin og skjær ut båter mellom hinnene. Del båtene i terninger. Finhakk rødløk. Snitt opp salat og grovhakk persille.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne og smuldre dem grovt med hendene. Rør sammen epleeddik, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Pepperrotkrem

  • Visp crème fraîche stiv og luftig, riv pepperrot fint og rør inn sammen med sennep, finhakket gressløk og saften av sitron. Smak den til med salt og pepper. Fordel dressingen og valnøttene over salaten.
  • Server kveiten med den friske salaten, pepperrotkrem og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest