Kveite-med-friske-grønnsaker-2-1
Til oppskriften

Kveite med friske grønnsaker

Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Smørsaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i serveringsstykker og dryss over salt og pepper. Legg stykkene i en dyp stekepanne og hell på olivenolje så fisken dekkes.
  • Varm oljen til 70 °C, bruk steketermometer. La fisken trekke i ca. 5 minutter.

Smørsaus

  • Kok hvitvinseddik og hvitvin inn til en tredel. Tilsett kremfløte og kok opp. Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn kaldt smør i små biter. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da blir den tynn. Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

Tilbehør

  • Rens asparges og stek i olivenolje og smør i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Kok erter i vann med litt smør, salt og pepper, i ca. 2 minutter. Vend karse i litt olivenolje.
  • Server kveiten med smørsaus, asparges, erter og karse.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Print