Meny
Kveite-med-ingefærsmør
Porsjoner4
Ingredieser
Ingefærsmør
Fremgangsmåte
  • Skjær kveite i porsjonsstykker og sitron i skiver.
  • Kok opp vann med sitronskiver, laurbærblad, pepper og salt.
  • Ha i kveitestykkene og la dem trekke på svak varme til fisken er så vidt gjennomkokt, 6-10 minutter.
  • Ta kveiten ut av vannet og dra av skinnet.
Ingefærsmør
  • Riv ingefær og finhakk gressløk.
  • Bland ingefær og gressløk sammen med romtemperert smør.
Tilbehør
  • Finhakk sjalottløk.
  • Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3 minutter, og ha dem over i isvann i et halvt minutt.
  • Stek sjalottløk i smør på svak varme til løken blir blank, og bland inn aspargesbønnene.
  • Server kveiten med ingefærsmør, aspargesbønner og kokte poteter.
Kilde: 3iuka.no Foto: Norwegian Seafood Council

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter