Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lag denne nydelige oppskriften neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig. 
PORSJONER4

Ingredieser

Hasselbackpoteter

Kaperssmør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk.
  • Skjær kveiten i serveringsstykker.
  • Lag snitt i skinnet og legg halve sitronskiver og hvitløksfedd i snittene.
  • Pensle stykkene med smør og dryss med salt og pepper.
  • Legg stykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og stikk et steketermometer i det tykkeste kveitestykket.
  • Bak kveiten i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C.
  • Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbackpoteter

  • Skrell potetene og skjær 2-3 mm tykke skiver nesten helt igjennom. Legg potetene ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Smelt smør og pensle potetene. Dryss over salt, dekk formen med aluminiumsfolie og bak potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter. Ta av aluminiumsfolien og bak potetene videre i ca. 10 minutter, til de får en fin farge.

Kaperssmørsaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok til det halve. Hell i kremfløte og kok til det halve igjen. Sil sausen over i en ny kasserolle, varm opp sausen til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha kapers i sausen rett før servering.
  • Server kveiten med hasselbackpoteter, kaperssmørsaus og dampede aspargesbønner.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke