Kveite-med-ost-og-ansjosdekke-1-1
Til oppskriften

Kveite med ost og ansjosdekke

Det blir en ordentlig festmiddag med saftig kveite. Server nydelig ovnsbakt kveitefilet med ost- og ansjostopping sammen med hjemmelaget salat og dressing. 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER10

Ingredieser

Topping

Salat

Dressing

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg på et stekebrett med bakepapir.

Topping

  • Finhakk ansjos og bland med romtemperert smør, griljermel og revet ost til en jevn blanding. Smør blandingen jevnt utover kveitestykkene, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter. De skal ha en kjernetemperatur på 52 grader.

Salat

  • Skjær rødløk i tynne skiver, del cherrytomat i to og riv salaten. Skjær brød i terninger, og vend i olivenolje og finhakket dill. Stek brødterningene sprø og gylne i en stekepanne. Bland rødløk, cherrytomat, salat og brødterninger sammen.

Dressing

  • Kjør eggeplomme, sennep, ansjos og hvitløk i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett soyaolje dråpevis under omrøring. Etterhvert som det tykner tilsettes oljen i en tynn stråle. Rør inn crème fraîche til slutt.
  • Server ovnsbakt kveite med salat og dressing ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Ingvar Eriksson
Print