Kveiterullade-med-urter-og-appelsingulrøtter-1-1
Til oppskriften

Kveiterullade med urter og appelsingulrøtter

I denne oppskriften tilberedes kveite med urter, chili og hvitløk. Med appelsin- og honningglaserte gulrøtter som tilbehør er det lett å imponere med denne retten.
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

gulrøtter

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen. Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.
  • Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje. Sett et termometer i den tykkeste delen om du har.
  • Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til temperaturen viser 50 grader.

Gulrøtter

  • Press saften av appelsin og finhakk rosmarin. Smelt smør i en kjele, drypp i honning, saft av appelsin og rosmarin.
  • Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. Strø på litt salt og pepper like før servering.
  • Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og ovnsbakte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe
Print