Kveitete sitrusmarinert med safransaus

Kveitete sitrusmarinert med safransaus

40-60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Ingen jul uten et godt kveitemåltid. Kveiten blir ekstra smakfull og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Lag gjerne sausen mens fisken marineres.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
  • Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
  • Smelt smør og fordel det over kveiten.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Saus

  • Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
  • Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
  • Kok opp under omrøring.
  • Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest