Meny
Kveite-sitrusmarinert-m-safransaus
Ingen jul uten et godt kveitemåltid. Kveiten blir ekstra smakfull og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Lag gjerne sausen mens fisken marineres.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
  • Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
  • Smelt smør og fordel det over kveiten.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Saus
  • Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
  • Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
  • Kok opp under omrøring.
  • Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter