Kylling i hvitvin

Kylling i hvitvin

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovnen til 75-100 °C.
  • Legg kyllingstykkene i en plastpose med mel, salt og pepper. Rist godt, slik at alle stykkene dekkes av mel. Rist av overflødig mel. Smelt 2 ss av smøret sammen med oljen i en dyp stekepanne, og brun kyllingstykkene i 3-5 minutter, først med skinnsiden ned. Snu de, og brun de på den andre siden.
  • Ta kyllingstykkene opp av pannen, og sett de til side. Hell av stekefettet, og tørk pannen med kjøkkenpapir. Smelt resten av smøret over middels varme til det bruser. Stek løk og sopp under omrøring i 3 minutter til løken er gyllen og soppen begynner a få farge. Legg kyllingen tilbake i pannen, hell på brandy og tenn på.
  • Hell vinen i pannen når flammen har slukket, kok opp, og skrap godt opp fra pannebunnen. Skru varmen helt ned, legg på lokk, og Ia kyllingen surre i 40-45 minutter, til den er mør og kjøttsaften klar.
  • Ta opp kyllingen, legg den på et fat, og hold den varm i ovnen. Vipp på pannen, og skum av så mye fett som mulig. Visp fløten i stekesjyen, og kok opp. Kok sausen til den har kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen med sopp og løk over kyllingen. Dryss på persille. Server.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest