Kylling-tandoori-1

Kylling tandoori

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Visste du at du kan lage ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori? Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir mye smak! 
PORSJONER4

Ingredieser

TANDOORIMARINADE

TOMAT- OG AGURKSALAT

Fremgangsmåte

  • Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
  • Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.
  • Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
  • Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
  • Bland alle ingrediensene til salaten og sett den kaldt frem til servering.
  • Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.
  • Tips: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest