Meny

Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker

Kyllingfilet-med-appelsin-og-ovnsbakte-rotgrønnsaker-1

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker

Prøv en av våre magreste kyllingretter med ovnsbakt kyllingfilet og fargerike rotgrønnsaker.
PORSJONER4

Fremgangsmåte

  • Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose. Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.
  • Skrell rødbeter, gulrøtter og pastinakk og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 °C.
  • Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden. Stek filetene raskt i olje og krydre med salt og pepper.
  • Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen. Hell resten av marinaden over i formen.
  • Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca. 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.
  • Retten serveres med ferskt brød som kan dyppes i sausen.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også