Kyllingfrikasse-med-pepperrotsaus-1
Til oppskriften

Kyllingfrikassé‎

Frikassé lages tradisjonelt med høns. Bruker du derimot kylling er frikasseen ferdig på under halve tiden.
20-40 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Frikassésaus

Fremgangsmåte

  • Del kyllingen. Legg stykkene i en kjele. Hell på kokende vann til det såvidt dekker. Ha i krydder og det grønne av purre og selleri. La kjøttet trekke ca. 30 minutter eller til det er mørt.
  • Ta kjøttet opp. Fjern gjerne skinn og de minste beina.
  • Kok grønnsakene i kraften.
  • Rør melet ut i litt kaldt vann og hell det i kraften under omrøring. La det koke ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og en skvett kremfløte. Litt presset sitron smaker også godt.
  • Ha kjøttet tilbake i sausen og la det blir varmt.
  • Dryss eventuelt over klippet persille. Server med kokte poteter.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson
Print