Kyllingfrikassé

Kyllingfrikassé

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
NYDELIG KYLLINGFRIKASSÈ MED ROTGRØNNSAKER OG DILL
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Rens og vask grønnsakene. Del 1 gulrot, ½ stk purre, løk og ½ sellerirot i grove terninger.
  • Ha det i en kjele sammen med kylling, pepper, laurbærblad, bladpersille og salt. Fyll opp med vann til det så vidt dekker kyllingen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen er mør (løsner fra beina). Skum av underveis.

Saus

  • Smelt smør i en kjele på middels sterk varme, rør inn mel og spe litt og litt med kyllingkraften. Pisk eller rør kraftig til du får en jevn saus. Spe med fløte og la sausen koke minst 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær 2 gulrot, ½ purre og ½ sellerirot i tynne skiver og staver. Kok det sammen med sausen til det er mørt, eller i en egen kjele i lettsaltet vann. Vend inn i sausen sammen med store biter av kylling og frisk dill. Server med kokte poteter eller ris.

Tips

  • Bruk gjerne andre typer grønnsaker etter sesong som for eksempel blomkål, nykål og sukkererter.
  • Jevn sausen med litt maisenna dersom du ønsker den tykkere, eller spe med vann eller melk dersom du ønsker den tynnere.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest