Kyllinggryte-Burgund-1
Til oppskriften

Kyllinggryte Burgund

Vanligvis lages en burgundgryte med rødvin, men trikset her er å tilsett litt balsamicoeddik som gir en fin "vinsmak".
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun kyllingstykkene i smør i en gryte sammen med baconbiter til alt er pent brunt. Ha på salt og pepper og legg i et laurbærblad. Hell over hønsebuljong, kok opp og la gryten stå å trekke i 30-40 minutter til kyllingstykkene er møre.
  • Skjær gulrøttene i litt store skiver. Skrell stjerneløken, men la dem være hele. Vanlig løk bør skjæres i litt store båter. Del soppen i to eller i båter, alt etter hvor stor soppen er.
  • Ha løk og gulrot i gryten når det er 10-15 minutter igjen av koketiden.
  • Brun sopp og ha den over i gryten. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper. En god kvist timian setter en ekstra spiss på smaken.
  • Server kyllinggryten for eksempel med byggris.
  • * overlår eller kyllinglår delt i to.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson
Print