Kyllinggryte

Kyllinggryte

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell og kutt selleri og gulrot i biter. Hakk løk og basilikum. Varm oljen i en tykkbunnet kjele over middels varme. Legg i selleri, gulrot og løk. Surr grønnsakene til løken er gjennomsiktig, ca 5 minutter. Krydre med salt og pepper, etter smak.
  • Rør inn tomater med juice, kyllingbuliong, basilikum, tomatpuré, laurbærblad og timian. Legg i kyllingbrystene. Kok opp. Reduser varmen til middels og la alt putre forsiktig uten lokk til kyllingen er nesten ferdige. Vend kyllingbrystene og rør i blandingen av og til i ca 25 minutter.
  • Ta ut kyllingen og la hvile i 5 minutter. Ha i laurbærblad og bønnene. Kok opp og reduser til lapskaus konsistens, ca 10 minutter. Fjern skinnet fra kyllingen. Skjær kyllingen i biter. Legg kjøttet tilbake i gryten. La alt få et oppkok. Krydre med salt og pepper, etter smak.
  • Server med godt brød.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften