Kyllingkjottkaker
Til oppskriften

Kyllingkjøttkaker

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Server kyllingkjøttkakene med brun saus, smørdampet asparges og stekte poteter. Knallgod hverdagsmiddag!
20-40 min
Middels
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Vask potet og del dem i grove biter/båter. Legg dem i en plastpose og ha i olje, salt og pepper. Vend på posen slik at alle bitene får olje på seg. Ha potetbitene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.
  • Har du ferdigkokte poteter igjen fra gårsdagens middag, kan du dele potetene i grove biter og steke dem i en stekepanne med olje til de er gylne og sprø.
  • Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til 8 runde kaker og stek dem i litt smør.
  • Stek gjerne en liten prøvekake, og juster eventuelt med litt mer krydder dersom du ønsker.
  • Lag brun saus etter anvisning på posen, og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.
  • Har du tid - lag gjerne brun sausen fra bunnen av. Da blir den ekstra god! Linken til oppskriften finner du nedenfor.
  • Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha i smør, og kok asparges til de er såvidt møre, 2-3 minutter.
  • Server kyllingkjøttkakene med asparges, stekte poteter og tyttebærsyltetøy. Pynt gjerne med ertespirer.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print