Kyllinglår-“confit”

 

Til oppskriften

Kyllinglår “confit”

La maten lage seg selv mens du er på jobb eller er ute 17.mai! Her får du en nydelig oppskrift på smakfull, langtidsbakt (konfitert) kylling.
Over 60 min
Middels
PORSJONER8

Ingredieser

Tlbehør: Grønnsaker etter smak f.eks. purre, løk, gulrot og squash

Fremgangsmåte

  • Gni kyllinglårene inn med alt saltet og la stå 1 time for å gi smak.
  • Skyll bort saltet og legg lårene i en stor ildfast form eller en gryte.
  • Hell på oljen/andefettet og ha i urtene og knuste hvitløksfedd.
  • Sett i ovnen på 120 grader og la stå i 6 timer (kan fint stå lenger, opp til 8 timer).
  • Ta lårene ut av fettet og legg på et stekebrett med bakepapir.
  • Kutt grønnsakene i jevne biter, vend i 1 dl olivenolje og maldonsalt. Bak i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.
  • Sett ovnen opp på 220 grader med grillelementene på, og sett inn kylling-lårene i 3-5 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge og sprøtt skinn.
  • Server med god potetmos (se egen oppskrift).
Print