Kyllingleverpaté
Til oppskriften

Kyllingleverpaté

Server kyllingleverpaté med stekt bacon, sjampinjong, hakket sylteagurk og rødbeter.
20-40 min
Middels
Julemat, Koldtbord, Lunsj, Pålegg
PORSJONER6

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Stek løk og hvitløk blank i litt smør. Ta løken ut av pannen.
  • Del leveren i mindre biter (fjern evt. årer og sener). Stek leverbitene slik at de er litt rosa i midten. Ha i den stekte løken, timian og konjakk og la alt surre sammen 1-2 minutter.
  • Ha blandingen i en matprosessor. Riv litt muskat over, krydre med salt og pepper. Kjør alt sammen til det er jevnt og kremet.
  • Kle en liten form med plastfolie og fyll med avkjølt levermasse. Dekk til med plast og sett kaldt.
  • Pynt pateen med litt hakket løk og server med ristet sopp og bacon.
Print