Kyllingpaté

Kyllingpaté
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Kyllingpaté

En god paté hører hjemme på julefrokostbordet. Denne kyllingpateen er overraskende enkel å lage. Et godt tips kan være å gi den bort som en spiselig gave.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens kyllingleveren og fjern så mye av hinnene som mulig. Smelt smøret og stek kyllingleveren raskt. Dryss over litt salt og pepper. Avkjøl helt.
  • Skjær kyllingkjøttet i biter og mos kjøtt og lever sammen i hurtigmikser. Tilsett egg, konjakk, kajenne, salt og pepper. Vend inn urter, gåselever og nøtter.
  • Fyll massen i passende former, sett formene i langpanne i stekeovnen. Hell kokende vann i langpannen halvveis opp på formene. Dekk dem med aluminiumsfolie. Stek i ovnen ved 175 ˚C i ca. 45 minutter eller til pateen er fast. Avkjøl pateen under lett press.
  • Lag aspik etter anvisning på pakken, men bytt ut litt av vannet med konjakk eller madeira. Avkjøl, men la den ikke stivne. Pynt toppen av pateen med litt friske urter i et pent mønster, og hell aspik forsiktig over. Avkjøl helt.
  • Oppbevar pateen kaldt, så er den holdbar ("uåpnet") i ca. en uke. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi den bort sammen med et lite glass gelé.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter den siste uken