Kyllingspyd med Cæsarsalat
Til oppskriften

Kyllingspyd med Cæsarsalat

Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon - kan sommermaten bli bedre?
40-60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Dressing

Salat:

Fremgangsmåte

  • Skjær kylling i terninger (3x3 cm). Legg bitene i en brødpose sammen med revet hvitløk, revet ingefær, chilikrydder og olje. Mariner kyllingen i minimum 30 minutter, gjerne lengre.
  • Lag dressing. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
  • Forvarm stekeovn til 220 °C.
  • Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  • Tre kyllingen på spyd og grill dem i 6-8 minutter. Husk å snu spydene ofte slik at de ikke svir seg.
  • Husk å bløtlegge trespydene i 20- 30 minutter før bruk - da brenner de ikke opp på grillen.
  • Grill også baconskiver. Legg skivene på et ark aluminiumsfolie på grillen. Snu dem ofte og grill til de er gyllne og sprø.
  • Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Kutt rødløk i tynne skiver. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Del bacon i mindre biter og legg på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer. Server kyllingspydene ved siden av den deilige salaten.
  • Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte eller etniske dagligvareforretninger.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print