Meny
Kypriotiske-påskebrød-1
Tsoureki er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes blant annet på Kypros. Ofte baker barn og unge dette brødet for å kunne gi det som en gave til sine besteforeldre. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Start med å koke eggen hardkokte med rød konditorfarge i vannet. ca 10 minutter.
  • Ha melet i en stor bolle og smuldre i gjæren. Tilsett alle ingrediensene unntatt egg.
  • Elt deigen til den er smidig (ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen.
  • Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
  • Del deigen i tre deler, og rull hver del til en lang pølse. Flett pølsene sammen, og brett endene inn under fletten. Legg deigen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Trykk de hardkokte røde eggene ned i den flettede deigen. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastikkpose og etterhev i en time.
  • Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 25 minutter, og avkjøl på rist.
  • * med skallet på, kokt i rød konditorfarge så de blir røde og fine
Kilde: brodogkorn.no Foto: Yina Chan

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter