Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker
Til oppskriften

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker

Her er det grønnsakene som tar litt tid, men hvis de deles i ikke for store biter, går det likevel ganske fort.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 ◦ C.
  • Rens og skjær alle grønnsakene i terninger og/eller tynne båter. Bland dem i en form, dryss på salt, pepper og provencekrydder og hell på olje. Bland det hele godt. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er knapt møre.
  • Skrap lakseskinnet fritt for skjell. Dryss laksen med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt.
  • Rør sammen mandler, urter og smør og smør det på kjøttsiden av laksen. Legg fisken over grønnsakene i ovnen og stek den til den er så vidt gjennomstekt, 8-10 minutter.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print