Laks og brokkoligrateng

Laks- og brokkoligrateng

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Varmrøkt laks setter en karakteristisk smak på denne ovnsretten med brokkoli og spinat. Servert med denne friske sitronsausen blir den knallgod! 
PORSJONER4

Ingredieser

SITRONSAUS

Fremgangsmåte

  • Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
  • Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
  • Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
  • Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften