Laks og brokkoligrateng
Til oppskriften

Laks- og brokkoligrateng

Varmrøkt laks setter en karakteristisk smak på denne ovnsretten med brokkoli og spinat. Servert med denne friske sitronsausen blir den knallgod! 
20-40 min
Enkel
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

SITRONSAUS

Fremgangsmåte

  • Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
  • Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
  • Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
  • Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.
Print