Laks Tataki
Til oppskriften

Laks Tataki

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en opplevelse. 
20-40 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Legg laks i kokende vann i 1 minutt, og så rett over i isvann for rask avkjøling. Tørk og skjær i laksen i tynne skiver.

Saus

  • Bland sammen de flytende ingrediensene. Finhakk løk, selleri og sylteagurk og tilsett sammen med kapers i sausen.
  • Legg lakseskivene på fat, hell litt av sausen over skivene og ha resten i skål ved siden. Pynt med salat.
  • Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print