Meny
Laksegrateng med basilikumtopping
Fiskegrateng er en favoritt for både store og små. I denne oppskriften er det brukt en topping av basilikum, loff og hvitløk i stedet for den klassiske griljermel. 
Porsjoner6
Ingredieser
Topping
Råkost
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 180 grader. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Skjær laksen i terninger og stek i stekepanne med litt smør slik at de blir gyllen. Krydre med litt salt og legg til siden.
Hvitsaus
  • Smelt smør, rør inn mel og spe under pisking med melk til en jevn saus. Finhakk sjarlottløk og ha i sausen. Kok opp og smak til med salt, kajennepepper og muskat. Sett til avkjøling, og stivpisk eggehvite. Rør eggeplomme inn i sausen og vend inn stivpisket eggehvite. Smør en ildfast form og ha i laks, kokt makaroni og saus lagvis.
Topping
  • Skjær skorpene av loffen og kjør loffen i en foodprosessor sammen med hvitløk og basilikum til alt er jevnt fordelt og smuldret. Stø toppingen over gratengen og stek den i stekeovnen til den er gyllen på toppen, ca. 20 minutter.
Råkost
  • Riv gulrot, kålrot og eple på et råkostjern. Bland vann, eddik, sukker og sitronsaft i en bolle og bland inn revet gulrot, kålrot og eple. Rør godt så dressingen blir godt fordelt. Dekk med plast og sett kjølig frem til servering. Server laksegratengen med råkost og potetmos.
  • Tips: I denne oppskriften kan du bruke andre fisketyper som for eksempel torsk, sei, steinbit og hyse.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter