Meny
Laksegrateng-med-sprø-nøttetopping-
Topp det beste med det beste: Lag ovnsbakt laks gratinert med en deilig ostesaus og toppet med den fyldige og søte smaken av pekannøtter. Et godt alternativ til helgekos også! 
Porsjoner4
Ingredieser
Saus
Topping
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett ovnen på 200 grader. Kok opp pastaskruer i vann med litt olje som anvist på pakken. Sil av vannet når den er ferdig. Skjær vårløk og løk i små biter. Hell litt av pastaskruene i bunnen av en smurt ildfast form og legg laksefiletene over slik at de dekker hele formen. Legg løk og vårløk over laksen og tilsett resten av pastaskruene.
Saus
  • Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen. Krydre med fiskekrydder og pepper. Kok sausen til den blir passe tykk. Pisk eggehviten stiv og vend den inn i sausen. Hell sausen over formen til den dekker skruene. Riv ost, strø over og sett i ovnen i ca. 15 min. Ha så over toppingen.
Topping
  • Smuldre opp brødskivene i en skål og rør inn eggeplomme. Kutt pekannøtter i litt mindre biter og strø over formen sammen med brødsmulene, og rasp over litt parmesanost før du steker videre i ca. 10 minutter. Server laksegrateng med revne gulrøtter og godt brød.
  • Tips: Bruk gjerne fryste fiskefileter som tines over natten i kjøleskap.
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter