Laksemousse-1

Laksemousse

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Laksemousse passer godt til store anledninger, den er som skapt for koldtbordet. Denne laksemoussen er laget med røyket laks og lakserogn toppen med rømmesaus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Rømmesaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kjør røykt laks og smør sammen i en foodprosessor.
  • Rør inn lettrømme og lakserogn.
  • Bløt gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 minutter og klem ut vannet.
  • Smelt gelatin i sitronsaft enten i mikrobølgeovn eller på svak varme på kokeplaten.
  • Rør gelatinen inn i lakseblandingen.
  • Fyll lakseblandingen i godt smurte porsjonsformer og sett formene i kjøleskap så moussen stivner.
  • Hvelv moussen ut på porsjonstallerkener.

Rømmesaus

  • Rør sammen lettrømme og lakserogn.
  • Server laksemousse med rømmesaus, salat og ristet loff.
  • Moussen kan også fylles i en stor form eller skål.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften