Laksepaté
Til oppskriften

Laksepaté

Lag den ferdig i god tid, den kan stå i kjøleskapet i 2-3 dager før servering. Da har du en fin rett å sette på koldtbordet.
Over 60 min
Middels
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær torskefileten til så den blir nesten like lang som formen og ca. 3 cm bred. Legg den til side.
  • Mal resten av fisken med salt og rør inn eggehvitene. Spe med kald fløte.
  • Fyll halvparten av farsen i smurt form.
  • Rull den torskefileten i dill blandet med salt og legg den midt i formen, dekk med resten av farsen.
  • Dunk formen kraftig mot benken slik at farsen fyller seg godt sammen.
  • Stek pateen midt i ovnen ved 150 ◦ C i ca. 1 ½ time.
  • Avkjøl den og oppbevar den i kjøleskap til den skal brukes.
  • Tips. Pateen er også god forrett. Skjær den i skiver som anrettes på salatblad, pynt med en topp lakserogn og en dillkvist og server en skje remulade og godt brød til.
  • Pateen kan fryses rå og stekes dagen før bruk.
  • Til 1 paté i 1 l form
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print