Lakseterrin-1
Til oppskriften

Lakseterrin

Lakseterrin er ikke vanskelig å lage og den er vakker å se på når den skjæres i skiver. Anrett skivene på tallerkener med litt salat og server som en del av koldtbordet. 
Over 60 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Kjør laksen i foodprosessor og sett den i kjøleskapet.
  • Rens asparges, brekk av den nederste delen og skrell stilkene. Del dem i to på langs.
  • Kok opp vann og smør, rør inn hvetemel, avkjøl litt og rør inn egg. Avkjøl blandingen helt og rør den sammen med den malte laksen. Spe med kald kremfløte og smak farsen til med salt, pepper og litt kajennepepper.
  • Fyll halvparten av farsen i godt smurt form.
  • Legg i aspargesstilkene og fyll på resten av farsen.
  • Dekk formen med smurt aluminiumsfolie og stek terrinen i vannbad til den er fast, det tar ca. 1 time.
  • Avkjøl den under lett press.
  • Server terrinen med salat og ristet loff.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Print