Lam-i-dill1-1

Lam i dill

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lammekjøtt har sterke tradisjoner og er kulturelt utbredt over hele verden. Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet og legg i kjøttet. La koke opp på nytt og skum godt av. Ha i salt, sett på et lokk og la kjøttet trekke på kokepunktet 45 minutter. Rør forsiktig rundt av og til.
  • Skjær grønnsakene i skiver og la dem koke med kjøttet de siste 10 minuttene under lokk. Pass på å røre foriktig rundt av og til. Sil kraften fra grønnsaker og kjøtt over i en kjele.
  • Tilsett meljevning i kraften og rør. Ha i sitronsaft og sukker. La sausen tykne. Ha i dill mot slutten. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitronsaft.
  • Server med nykokte poteter.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest