Lam-Klephtiko1-2-1
Til oppskriften

Lam Klephtiko

Et formiddagsbesøk på en taverna i Hellas gir deg en matglede som du ikke glemmer. Har du lyst til å gjenoppleve minnene er Lam Klephtiko med tzatziki og greske poteter en oppskrift for deg. 
Over 60 min
Avansert
Gryterett
Hellas
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Greske poteter

Tzatziki

Fremgangsmåte

  • Knus laurbærblad og bland det med kanel og oregano. Skjær hvitløk i skiver. Lag små snitt i kjøttet og fyll disse snittene med hvitløkskiver og krydder. Bind opp lammelåret med hyssing. Pensle kjøttet med olivenolje og gni litt salt og pepper utenpå. Pakk steken inn i bakepapir, slik at det ikke siver ut kjøttsaft.
  • Legg pakken på en rist som er plassert over en langpanne i ovnen. Fyll langpannen med vann. Vannet må ikke komme i kontakt med låret. Stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 °C er steken rosa, når det viser 76 °C er den gjennomstekt. La låret hvile noen minutter før det deles opp.
  • Skrell og del poteter i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne. Pisk sammen olje, sitronsaft og tørket timian, tilsett pepper og salt. Dynk potetene med blandingen og stek dem nederst i ovnen i 40 minutter til potetene er gyllenbrune og myke. Pass på at det ikke setter seg fast.
  • Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
  • Server Lam Klephtiko med tzatziki og greske poteter.
Print