Lam med fløtegratinerte poteter

LAM-MED-FLØTEGRATINERTE-POTETER
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lam med fløtegratinerte poteter

Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam. 
PORSJONER4

Ingredieser

fløtegratinerte poteter
lam
kryddersmør
  • 100 g romtemperert kviteseidsmør
  • 0.5 ts havsalt
  • litt hakkede urter persille el. dill
GRØNNSAKER

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
fløtegratinerte poteter
  • Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
  • Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.
LAM
  • Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.
KRYDDERSMØR
  • Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.
GRØNNSAKER
  • Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.
  • Tips: Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter den siste uken