Lam-med-fløtegratinerte-poteter-1

Lam med fløtegratinerte poteter

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam. 
PORSJONER4

Ingredieser

fløtegratinerte poteter

lam

kryddersmør

  • 100 g romtemperert kviteseidsmør
  • 0.5 ts havsalt
  • litt hakkede urter persille el. dill

GRØNNSAKER

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

fløtegratinerte poteter

  • Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
  • Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.

LAM

  • Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.

KRYDDERSMØR

  • Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.

GRØNNSAKER

  • Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.
  • Tips: Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest