Lam-mørbrad-med-persillerotkrem-1
Til oppskriften

Lam mørbrad med persillerotkrem

En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker. Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. Nam! 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Grønn persillerotkrem

Stekte persillerøtter

Nøttesmør

Fremgangsmåte

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  • Lag persillerotkrem. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet i en bolle, sett kjelen tilbake på plata og damp den persilleroten litt. Se til at det ikke svir seg.
  • Ha bladpersillen (ikke stilker) i bollen med vann, ca. 20 sekunder. Ha deretter bladpersillen direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske av bladene som mulig. Kjør bladpersille og olje med stavmikser eller hurtigmikser.
  • Mos persilleroten med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør til du har en jevn puré.
  • Bland bladpersillen inn i persillerotmosen og smak til med salt og pepper.
  • Skrell persillerot til steking. Del dem i lange, tynne staver. Ha smør i en varm stekepanne, ha i persillerøttene og dryss over sukker og salt. Stek dem til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge.
  • Lag nøttesmør. Smelt smør i en varm stekepanne, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.
  • Anrett saftig lammemørbrad i skiver med persillerotkrem, stekte persillerøtter og deilig nøttesmør. Pynt gjerne med en kvast timian.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print