Lam mørbrad med tomatsalat

lam-morbrad-med-tomatsalat

 

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lam mørbrad med tomatsalat

Saftig og mørt kjøtt av norsk lam, her servert med en nydelig tomatsalat med fetaost, basilikum, løk og oliven. Toppet med en deilig basilikumsaus. Et skikkelig godt måltid med gode rene smaker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Basilikumsaus
Tomatsalat

Fremgangsmåte

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Grill kjøttet på alle sider, slik at det er godt brunet. Legg det over på indirekte varme. Stikk inn et steketermometer og grill kjøttet videre under lokk. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det ligge på grillen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  • Skjær tomater i skiver, rødløk i ringer og riv fetaost i små biter.
  • Lag basilikumsaus; Kjør basilikum, revet parmesan og olje med stavmikser eller hurtigmikser til en fin jevn saus.
  • Anrett saftig lammemørbrad i skiver med tomatskiver, løk, fetaost og oliven. Krydre med litt salt og grovkvernet pepper, og topp tomatsalaten med basilikumsaus. Pynt gjerne med noen blader basilikum.
Kilde: matprat.no  
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken