Lam Tikka

Lam Tikka

Under 20 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.
  • Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.
  • Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.
  • Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.
  • Server retten med nanbrød og ris.
  • Du kan også bruke lammeskav i denne retten. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken em stund før du steker det.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest