Lam Tikka
Til oppskriften

Lam Tikka

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag.
Under 20 min
Enkel
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.
  • Skjær løk i tynne båter og paprika i biter.
  • Varm en stekepanne med olje og stek kjøttet raskt..Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.
  • Tilsett tikka masala og yoghurt. Reduser varmen og la alt småkoke i 5 minutter. Rør inn spinatblader rett før servering.
  • Server retten med nanbrød og ris.
  • Du kan også bruke lammeskav i denne retten. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken em stund før du steker det.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print