Lammebog-med-safran-sitron-og-tomater1-2-1
Til oppskriften

Lammebog med safran, sitron og tomater

Det gode, milde lammekjøttet passer godt sammen med de aller fleste smaker, og når kjøtt og krydder får kose seg sammen i en gryte blir resultatet uimotståelig! 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtelegg safrantråder noen minutter i kokende vann.
  • Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp hell sausen over kjøttstykkene.
  • Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 125 ºC i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
  • Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.
  • * til bløtlegging av safranen.
Print