Lammebog-med-safran-sitron-og-tomater1-2-1

Lammebog med safran, sitron og tomater

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Det gode, milde lammekjøttet passer godt sammen med de aller fleste smaker, og når kjøtt og krydder får kose seg sammen i en gryte blir resultatet uimotståelig! 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtelegg safrantråder noen minutter i kokende vann.
  • Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp hell sausen over kjøttstykkene.
  • Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 125 ºC i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
  • Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.
  • * til bløtlegging av safranen.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest