Lammebog med pannestekt grønnkål
Til oppskriften

Lammebog med pannestekt grønnkål

Lammebog er en råvare som både fortjener skryt og lang varmebehandlingstid. Fem timer i ovnen og jevnlig pensling med innkokt rødvin gir formidabel smak. Server med stekt grønnkål, mandler og rørte tyttebær. En god bog altså!
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Pannestekt grønnkål

Rørt tyttebær

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 125 °C.
  • Ha rødvin og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det koke til det begynner å tykne. Dette tar ca. 30 minutter.
  • Surr lammebog med hyssing. Gni den inn med salt, pepper og hvitløk. Ha bogen over i en ildfast form og pensle med rødvinsblandingen.
  • Legg på skivet smør og rosmarin.Sett formen inn i ovnen. Bogen skal stekes i 4,5 time og pensles med rødvinsblandingen hver halvtime. Pensle også med sjyen/kraften som samler seg i formen.
  • Bland tyttebær og sukker i en bolle og rør godt sammen. Rør til en del av bærene er knust, men la gjerne noen være hele. Sett kaldt til dere skal spise.
  • Ha margarin i en stor varm stekepanne. Ha i strimlet grønnkål og stek til kålen faller sammen og er litt sprøtt. Krydre med salt og pepper.
  • Ha grønnkålen i en serveringsskål og dryss over mandler før servering.
  • Server gjerne mandelpotetmos til denne retten.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print