Lammecarré-med-blomkålpuré-1
Til oppskriften

Lammecarré med blomkålpuré

Lammecarrè er en av de aller edleste stykkene av lam. Servert med supersmooth blomkålpurè med på laget blir dette en vinner på gjestebordet. 
40-60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Urteskorpe

Blomkålpuré

Fremgangsmåte

  • La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.
  • Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  • Ha alle ingrediensene til urteskorpe i en hurtighakker og kjør til alt er godt blandet. Legg blandingen mellom to lag plastfolie og trykk blandingen flat med hendene.
  • Legg urteskorpen i kjøleskap (med plastfolie på) til den har stivnet. Dette tar ca. 5 minutter.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med margarin på sterk varme. Legg kjøttet over i en ildfast form.
  • Ta urteskorpen ut av kjøleskapet, legg den på en skjærefjøl og fjern folie. Skjær til to rektangulære biter som passer på lammecarrèenes kjøttside og legg dem på.
  • Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  • Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også.
  • Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen veldig mør.
  • Hell av kokevannet, ta ut et par stilker til steking og la resten av blomkålen dampe seg tørr i et par minutter. Kjør blomkål med stavmikser eller hurtigmikser til helt glatt og kremet purè.
  • Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Stek de små blomkålbukettene kjapt i varm panne med smør. Ha purèen i en serveringsbolle, dryss over stekt blomkål og drinkle litt olivenolje over purèen rett før servering.
  • Server lammecarrè med blomkålpurè og gjerne noen gode poteter.
Kilde: matprat.no
Print