Lammecarré-med-fondantpoteter-og-kål-1

Lammecarré med fondantpoteter og kål

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Har du smakt forskjellen på lam fra ulike deler av Norge? Lam er som oss andre, de blir hva de spiser. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Det er stor variasjon i smaken på for eksempel lam som har beitet i fjæra i Lofoten og de som gresser på Østlandet. Finn et godt stykke lam, inviter noen du er glad i å ha rundt bordet og server norsk på sitt aller beste.
  • La kjøttet ligge i romtemperatur i to timer før det skal stekes. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med like deler smør og olje.
  • Stek kjøttet i ovnen i intervaller på 3 min x 5. Kjøttet skal hvile fem minutter mellom hver gang. La kjøttet hvile innpakket i aluminiumsfolie i ca. 10 minutter før du skjærer det opp.

Fondantpoteter

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader.
  • Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver. Bruk eventuelt en rund utstikker og stikk dem ut, slik som på bildet. Krydre potetskivene med salt og pepper, og legg dem i ildfast form sammen med smøret. Bak dem i ovnen i ca. 40 minutter til de blir møre. Øs smør på potetene med jevne mellomrom.

Nykål

  • Plukk bladene av kålen, ikke bruk de ytterste bladene. Skjær ut det harde midtpartiet med midtstilken og kutt resten i strimler. Stek dem i smør sammen med sjalottløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Chutney

  • Grovhakk aprikoskjøttet og fres det sammen med chili i oljen. Tilsett sukkeret og la det hele småkoke til det blir en kompott. Smak til med smør og salt.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest