Lammecarré-med-godt-følge

Lammecarré med godt følge

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lammecarré er et smaksrikt, saftig og svært mørt stykke. Den brukes hel som lammekrone og kjennetegnes ved beinpipene som gir den et ekstra flott utseende.
PORSJONER4

Ingredieser

Potetmos med parmesan

Fremgangsmåte

Lammecarré

  • Gni inn lammecarréen med salt og pepper, og brun den i litt olje i pannen på høy temperatur. Smør så sennep på fettsiden, og dekk med brødrasp blandet med finhakket hvitløk.
  • Bruk et steketermometer. Sett kjøttet inn i ovnen i 5 minutter. Ta ut, og la stå på benken i 10 minutter. Sett på ny inn i ovnen i 5 minutter. Sett tilbake på benken og la hvile i 5 minutter. Kjernetemperaturen skal være 60 grader lite stekt, 64 medium.

Potetmos med parmesan

  • Skrell potet og kok de i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene godt. Mos potetene, og visp inn olivenolje og parmesan. Rør til mosen blir luftig. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper.
  • Server med dampede bønner eller rosenkål og myntegele (jeg liker myntegele fra Baxter).
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest