Lammecarré med godt følge

Lammecarré-med-godt-følge
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammecarré med godt følge

Lammecarré er et smaksrikt, saftig og svært mørt stykke. Den brukes hel som lammekrone og kjennetegnes ved beinpipene som gir den et ekstra flott utseende.
PORSJONER4

Ingredieser

Potetmos med parmesan

Fremgangsmåte

Lammecarré
  • Gni inn lammecarréen med salt og pepper, og brun den i litt olje i pannen på høy temperatur. Smør så sennep på fettsiden, og dekk med brødrasp blandet med finhakket hvitløk.
  • Bruk et steketermometer. Sett kjøttet inn i ovnen i 5 minutter. Ta ut, og la stå på benken i 10 minutter. Sett på ny inn i ovnen i 5 minutter. Sett tilbake på benken og la hvile i 5 minutter. Kjernetemperaturen skal være 60 grader lite stekt, 64 medium.
Potetmos med parmesan
  • Skrell potet og kok de i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene godt. Mos potetene, og visp inn olivenolje og parmesan. Rør til mosen blir luftig. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper.
  • Server med dampede bønner eller rosenkål og myntegele (jeg liker myntegele fra Baxter).
Populære oppskrifter den siste uken