Lammecarré-med-honning-og-sennep-1
Til oppskriften

Lammecarré med honning og sennep

Lammecarré er skikkelig festmat. Her en variant med sprø skorpe og gode grønnsaker som tilbehør. 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland det tempererte smøret sammen med honning, sennep, rosmarin, salt, pepper, mandelflak og brødkrum. Smør/klem dette på carréen.
  • Skrell og kutt rotgrønnsakene og ha dem i en ildfast form med litt smør, 1 knust fedd hvitløk og et par kvister rosmarin.
  • Stek lam og grønnsaker i ovnen på 160 grader til lammet får en kjernetemperatur på 55 grader (bruk steketermometer) og grønnsakene er møre. La lammet hvile i 5 minutter før du skjærer i skiver.
  • Server med god, hjemmelaget potetpuré (se egene oppskrift her).
Kilde: NytNorge.no Foto: Paal Andre Schwital
Print