Lammecarré med honning og sennep

Lammecarré-med-honning-og-sennep-1
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammecarré med honning og sennep

Lammecarré er skikkelig festmat. Her en variant med sprø skorpe og gode grønnsaker som tilbehør. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland det tempererte smøret sammen med honning, sennep, rosmarin, salt, pepper, mandelflak og brødkrum. Smør/klem dette på carréen.
  • Skrell og kutt rotgrønnsakene og ha dem i en ildfast form med litt smør, 1 knust fedd hvitløk og et par kvister rosmarin.
  • Stek lam og grønnsaker i ovnen på 160 grader til lammet får en kjernetemperatur på 55 grader (bruk steketermometer) og grønnsakene er møre. La lammet hvile i 5 minutter før du skjærer i skiver.
  • Server med god, hjemmelaget potetpuré (se egene oppskrift her).
Kilde: NytNorge.no Foto: Paal Andre Schwital
Populære oppskrifter den siste uken