Lammecarré1-1

Lammecarré med ovnsbakte plommer og persillerot

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lammecarré er tingen når du vil imponere gjestene med noe virkelig godt! Denne retten smaker vidunderlig godt og er enkel å lykkes med. 
PORSJONER4

Ingredieser

Nøttedigg

Fremgangsmåte

  • Ha på salt og pepper på kjøttet og brun det godt på alle sider i en stekepanne. Legg det over i en langpanne.
  • Skrell persillerøtter med potetskreller og del dem i to. Del plommer i to og fjern steinene. Legg persillerøttene og de halve plommene i en bolle med olje og honning. Vend det sammen og legg det på siden av lammekjøttet i langpanna.
  • Stikk et steketermometer i lammecarreen og stek på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta ut kjøttet når termometeret viser 60 °C kjernetemperatur. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.
  • Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Ha olivenolje, finhakket hvitløk, basilikum og valnøtter i en liten gryte. Rør mens du varmer opp til den er lun.
  • Skjær carreen i porsjonsstykker og server med nøttedigg og nykokte mandelpoteter.
Kilde: matprat.no Foto: Veslemøy Vråskar
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest