Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Lammecarré-med-pære-og-blåbærsalsa-1

Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
I VM i grilling 2007 i USA tok et norsk lag bronse. Med på laget var to av gutta fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt, så du kan trygt si vi er stolte av både dem og bronseretten. På menyen sto lammecarré med pære- og blåbærsalsa. Men ikke la deg skremme, dette er en rett det er fullt mulig å grille hjemme. 
PORSJONER4

Ingredieser

Pære- og blåbærsalsa

Sellerirotpuré

Fremgangsmåte

  • Skrell pære og grille under lokk på indirekte varme i minimum en time. Finhakk pærekjøttet eller kjør det glatt med en stavmikser og bland inn resten av ingrediensene.
  • Varm opp og smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg mest mulig.
  • Skrell og del sellerirot opp i mindre biter. Kok dem møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos sellerirotbitene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  • Ha på salt og pepper og brun kjøttet over sterk varm i ca. 2 minutter. Smør salsa over kjøttet og legg det over på ”kjølig” sone i grillen. Smør gjerne på litt salsa underveis. Bruk steketermometer og grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 60 °C
  • Kutt babygulrot på langs og grill med asparges i 2 minutter. Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.
  • Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen.
Kilde: matprat.no Foto: Johnny Syversen
Populære oppskrifter den siste uken