Meny

Lammecarré med persimonchutney

Lammecarré-med-persimonchutney

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Lammecarré med persimonchutney

Norsk lammecarré er et utrolig mørt og smakfullt kjøttstykke. Helstek carréen, skjær den i skiver og server en deilig persimonchutney til – da har du en knallgod julesnacksrett å kose deg med, eller en rett til tapasbordet.
PORSJONER2

Ingredieser

Persimonchutney

Fremgangsmåte

 • Lag chutney først. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens.
 • Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl.
 • For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
 • Forvarm stekeovnen til 125 °Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèen. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
 • Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider i en stekepanne med margarin på sterk varme. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen.
 • Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °Hvil kjøtte i 5-10 minutter før du skjærer i det.
Skjær kjøttet mellom bena og server "lammeklubbene" med persimonchutney og eventuelt friske spirer eller annet grønt.
  Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on email
  Populære oppskrifter
  Kanskje du vil like disse også