Lammecarré-med-salsa-verde-og-sotpoteter

Lammecarré med salsa verde og søtpoteter

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Lammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.
PORSJONER4

Ingredieser

Salsa verde

Søtpotetskiver

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  • Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne med margarin og det over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
  • Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  • Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Når kjøttet er ferdig tar du det ut og lar det hvile. Sett umiddelbart opp temperaturen i stekeovnen til 225°C., og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.
  • Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften