Lammecarré-med-timiansmør-1
Til oppskriften

Lammecarré med timiansmør

Lammecarrè er et av de aller edleste stykkene av lam. Servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er dette som ekte festmat å regne. Enkelt og utrolig godt.
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Glaserte rotgrønnsaker

Timiansmør

Fremgangsmåte

  • La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.
  • Forvarm stekeovnen til 125 °C.Snitt rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med margarin på sterk varme.
  • Legg kjøttet over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  • Pisk sammen ingredienser til timiansmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  • Skrell grønnsaker og kutt dem i terninger. Kok grønnsaksterningene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet på grønnsakene.
  • Stek grønnsakene i en varm stekepanne med smør til de får en fin gyllen farge. Ha i honning og dryss over hakket bladpersille. Krydre med salt og pepper.
  • Server gjerne med hasselbackpoteter.
Kilde: matprat.no Foto: Marte Garmann
Print