Lammecarré med timiansmør

Lammecarré-med-timiansmør-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammecarré med timiansmør

Lammecarrè er et av de aller edleste stykkene av lam. Servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er dette som ekte festmat å regne. Enkelt og utrolig godt.
PORSJONER4

Ingredieser

Glaserte rotgrønnsaker
Timiansmør

Fremgangsmåte

  • La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.
  • Forvarm stekeovnen til 125 °C.Snitt rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med margarin på sterk varme.
  • Legg kjøttet over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  • Pisk sammen ingredienser til timiansmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  • Skrell grønnsaker og kutt dem i terninger. Kok grønnsaksterningene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet på grønnsakene.
  • Stek grønnsakene i en varm stekepanne med smør til de får en fin gyllen farge. Ha i honning og dryss over hakket bladpersille. Krydre med salt og pepper.
  • Server gjerne med hasselbackpoteter.
Kilde: matprat.no Foto: Marte Garmann
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken