Lammecassoulet

lammecassoulet
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammecassoulet

Cassoulet er en mektig kjøttgryte fra Sør-Frankrike som inneholder ulike kjøttslag, pølser og hvite bønner. Navnet har retten fått etter det tradisjonelle kokekaret den tilberedes i, en cassole – en dyp, rund gryte i leirgods med skrå vegger. I mangel på cassole, lager vi retten i jerngryte eller en vanlig gryte. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg bønner i en bolle med kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet, ha bønnene i en kjele og fyll på vann til det står 2 cm over bønnene. Kok opp, senk varmen og la bønnene trekke til de er myke, 30-40 minutter. Hell av kokevannet og sett til side.
  • Tips: Du kan bruke to bokser hermetiserte hvite bønner istedenfor tørre bønner. La dem renne godt av seg i en sil før du blander dem inn i gryten.
  • Forbered resten av gryten mens bønnene koker. Varm olivenolje i en stekepanne og fres kjøttet i flere omganger. Ha det over i en stor gryte. Fres løk og hvitløk i stekepannen og ha det i gryten med kjøttet. Tilsett hermetisk tomat, urter og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la det småkoke til kjøttet er mørt, 1-1 ½ time.
  • Bland bønner og pølser inn i gryten og la det hele trekke til alt er gjennomvarmt, ca. 15 minutter. Smak eventuelt til med salt og mer pepper.
  • Dryss over hakket persille og server med ferskt brød og salat.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken