Lammefilet med kremet portvinsaus

Lammefilet-med-kremet-portvinsaus1-2-1

 

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammefilet med kremet portvinsaus

Lammefilet er en eksklusiv råvare for de store anledningene. Tilbered og server med deilig saus, sopp og grønnsaker, og festen kan starte!
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell løk og gulrot, kutt dem i grove biter. Legg dem i en ildfast form sammen med aspargesbønner og kantarell.
  • Renskjær lammefilet og brun den raskt på alle sider i en panne med margarin. Legg fileten over grønnsakene, og dryss over timian, salt og pepper. Sett formen i ovn på 125 °C, og stek til steketermometeret viser 60 °C. Ta ut fileten og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.
  • Sett potet over til koking.
  • Smelt sukker i en kjele, se til at det ikke blir brent. Tilsett portvin, og kok inn til en tykk sirup.
  • Tilsett kraft og kok sausen uten lokk i ca. 20 minutter. Ha i fløte og rømme, kok inn til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
  • Server med små kokte poteter eller en luftig potetmos.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken