Lammefilet-med-kremet-portvinsaus1-2-1

 

Til oppskriften

Lammefilet med kremet portvinsaus

Lammefilet er en eksklusiv råvare for de store anledningene. Tilbered og server med deilig saus, sopp og grønnsaker, og festen kan starte!
20-40 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell løk og gulrot, kutt dem i grove biter. Legg dem i en ildfast form sammen med aspargesbønner og kantarell.
  • Renskjær lammefilet og brun den raskt på alle sider i en panne med margarin. Legg fileten over grønnsakene, og dryss over timian, salt og pepper. Sett formen i ovn på 125 °C, og stek til steketermometeret viser 60 °C. Ta ut fileten og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.
  • Sett potet over til koking.
  • Smelt sukker i en kjele, se til at det ikke blir brent. Tilsett portvin, og kok inn til en tykk sirup.
  • Tilsett kraft og kok sausen uten lokk i ca. 20 minutter. Ha i fløte og rømme, kok inn til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
  • Server med små kokte poteter eller en luftig potetmos.
Print