Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet-med-sopp-og-ristede-smaapoteter1-2-1

 

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!
PORSJONER4

Ingredieser

Saus
-

Fremgangsmåte

  • Kok potetene.
  • Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen.
  • Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet.
  • Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
  • Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
Populære oppskrifter den siste uken