Lammefilet-med-urtefylte-sjampinjonger-og-röstipotet

 

Lammefilet med urtefylte sjampinjonger

40-60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Ytrefileten er en av de mest ettertraktede delene av lammet. Mør, smakfull og delikat er den manges førstevalg når noe stort skal markeres. Fileten passer utmerket sammen med andre kraftige smaker som for eksempel sopp og rødvinssaus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Urtefylte sjampinjonger

Rösti

Saus

Fremgangsmåte

  • Ha salt og pepper på lammefileten og brun dem raskt på sterk varme i en panne sammen med smør. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er 65 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver på skrå.
  • Ta ut soppstilkene av soppene og finhakk dem. Legg sopphodene med undersiden opp i en liten, smurt ildfast form. Varm olje i en panne og fres sopp og løk på middels varme til de er myke og gylne. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen i sopphodene.
  • Bland sammen resten av ingrediensene til et mykt urtesmør. Fordel urtesmør i sopphodene og stek dem på 180 ºC i 15-20 minutter, eller til de er møre og smøret har smeltet.
  • Skrell potet og riv dem grovt sammen med løk. Klem ut så mye væske som mulig med litt kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
  • Stek röstien i porsjonsstørrelser i en stekepanne sammen med smør i ca. 5 minutter på hver side. Den kan godt stekes i god tid og varmes i stekeovnen på 150 ºC i ca. 10 minutter.
  • Kokte eller ovnsstekte poteter smaker også godt til denne retten.
  • Kok opp lammekraft og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett til du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server lammefilet i skiver med urtefylte sjampinjonger og röstipoteter.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften